Bagà ha tornat enrere en el temps, com cada any, per celebrar les festes de la Baronia de Pinós. Del 7 al 16 de juliol, l'època medieval ha tornat a vestir els carrerons i les places d'aquest poble de l'alt Berguedà, que s'han omplert d'artesans, guerrers, escuders i visitants amb ganes de fer un viatge en el temps.

Com a principal novetat, tal com explica Gerard Folcrà, des de l'Oficina de Turisme, «aquest any s'ha tornat a representar El Rescat de les 100 donzelles, després de quatre anys de no fer-ho, i ha tingut molt èxit». Una altra de les activitats que han triomfat, afirma, ha estat la segona edició de la nit de terror al palau de Pinós.

El mercat medieval, els tallers de tir amb arc, les mostres artesanals i d'oficis antics, els campaments medievals, les recreacions històriques o la batalla campal amb un centenar de soldats combatent són algunes de les moltes activitats que ha acollit el municipi durant la setmana i fins avui, en què tindran lloc, per exemple, les exhibicions d'aus rapinyaires o les batalles entre cavallers, i es farà l'entrega de premis de tir amb arc i lluites.