La CUP obrirà el balcó consistorial a la ciutadania durant la Patum

El govern inicia la redacció d'un reglament per oferir algunes places de cara al Corpus del 2018

18.07.2017 | 10:54
Autoritats al balcó de l´ajuntament.

El govern de la CUP de Berga ha anunciat l'inici de l'elaboració d'un reglament per obrir el balcó de l'ajuntament a la ciutadania durant els dies de Patum. És a dir, per permetre a les persones que ho vulguin poder veure la festa des d'un dels llocs més privilegiats de la plaça de Sant Pere.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat a Regió7 que la proposta es va presentar en el darrer Patronat de la festa, i que en breu s'iniciarà la redacció del reglament per regular com s'han de repartir les places que es posin a disposició de la ciutadania. En aquest cas, ha volgut matisar que de cap manera es pretén que les autoritats deixin de tenir representació al balcó, sinó que es tracta de garantir que «hi hagi sempre una total ocupació dels seients que s'ofereixen», i a la vegada «de donar l'oportunitat a persones que volen veure la festa des del balcó però no poden, tot i que, en molts casos, hi ha llocs buits».

De fet, aquesta proposta no és nova, i serà ara, quan el consistori disposa d'un tècnic de participació, quan es podrà tirar endavant la iniciativa perquè sigui efectiva el Corpus de l'any vinent. De moment encara no s'han concretat els detalls que regiran la normativa, tot i que una opció és un sorteig públic o bé una llista d'espera segons la demanda que hi hagi.

Garcia ha explicat que, a més a més, durant el procés de redacció d'aquest reglament, hi haurà -tal com marca la llei- un període d'exposició pública i un procés de participació perquè els ciutadans puguin donar la seva opinió sobre aquest reglament. La regidora de Patum ha posat de manifest que, «durant la festa, hi ha moments que el balcó queda pràcticament buit, o bé perquè finalment les autoritats convidades decideixen no venir o perquè s'hi estan durant una estona i llavors marxen». És per això que considera que, «com que es reben moltes peticions de persones que tenen ganes de veure la Patum des d'aquest espai, puguin tenir com a mínim una oportunitat si hi ha lloc disponible».

Contacte amb les comparses


Juntament amb la publicació dels reglaments de les comparses de la Patum, el Patronat ha acordat que cada colla tindrà un correu electrònic propi que estarà a disposició de la ciutadania perquè els interessats puguin posar-se en contacte directe amb els seus membres i responsables perquè la comunicació sigui més fluida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

La guita xica proposa fer una Patum especial per celebrar la República catalana

La guita xica proposa fer una Patum especial per celebrar la República catalana

La colla patumaire demana que la seva petició es debati al patronat de la festa del 22 de setembre

El Berguedà rebrà 1 milió d'euros per dinamitzar el sector forestal i innovar

El Berguedà rebrà 1 milió d'euros per dinamitzar el sector forestal i innovar

L'ajuda farà possible una inversió de 2 milions d'euros per acabar la central de biomassa i fer...

El Consell destaca que es farà inversió en infraestructura però també en coneixement

La proposta berguedana ha estat la tercera més ben valorada del total de 22 resoltes favorablement

Enllaços recomanats: Premis cinema