Si no sorgeixen imprevistos, el Berguedà aportarà a la Diada d'enguany a Barcelona almenys 1.600 persones. Viatjaran en els 32 autobusos que l'Assemblea Nacional Catalana i Òmmium Cultural del Berguedà preveuen omplir per portar veïns de la comarca a la manifestació del Sí al cap i casal. Aquesta és la xifra que esperen assolir els organitzadors, molt similar a la de les diades dels 2015 amb 32 busos i el 2014 amb 31. A part, també seran a la gran mobilització de la Diada del 2017, els berguedans que hi baixin amb els seus propis mitjans amb vehicles particulars.

El Berguedà preveu omplir 32 busos de persones que participaran a la Diada de l'Onze de Setembre d'enguany. Aquesta és la previsió dels organitzadors de la jornada l'Assemblea Nacional Catalana i Òmmium Cultural al Berguedà. Així ho van explicar ahir responsables de les entitats organitzadores a Berga: Manel Escobet, Antonio Nieto, Lluís Escriche, Carles Navarro i Rafael Martínez.

Tot i que a hores d'ara el ritme de les inscripcions és baix (fins ara s'han omplert 8 busos), els organitzadors confien que, com passa cada any, el volum de persones inscrites incrementi a partir de la setmana entrant. «Sempre passa el mateix a l'agost, la gent està desmobilitzada», va apuntar Manel Escobet. «La setmana que ve es destaparà», ha indicat. Els organitzadors han fet una crida perquè la gent s'apunti perquè d'aquesta manera es facilita la feina a l'organització per preparar la manifestació, a la qual Escobet ha vaticinat que hi haurà més gent que mai. «Demanem a la gent que s'apuntin», va dir el responsable de l'ANC. I és que la bona organització de la Diada permet projectar una imatge d'eficiència del país. «Hem de demostrar al món que els catalans som organitzats», i va encoratjar els berguedans perquè «una vegada més fem la revolució dels somriures». Els tiquets del bus costen 15 euros i es poden comprar en diferents establiments de la comarca.

Enguany, el Berguedà ocuparà el tram 101 just a davant de la fila zero a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer Aragó. Aquest emplaçament serà un dels epicentres de la Diada. A la manifestació d'enguany s'ha optat per formar un signe més en la Diada del Sí, el lema del 2017, que vol palesar que tothom suma. Al tram berguedà hi actuaran els castellers de Berga però, a diferència dels altres anys, no hi haurà actuacions musicals de grups de la comarca per raons logístiques.

Per a Manel Escobet el fet diferencial de la Diada d'enguany és la proximitat de la celebració del referèndum. «Els resultats de l'1-O són vinculants», va assegurar. «Si l'11-S fem una manifestació que funcioni, l'1-O ja el tenim mig guanyat», va reblar Escobet.