Els panells de fusta contralaminada que es munten a Berga són fets d'avets de cultiu de la ciutat de Graz que es porten des d'Àustria. L'arquitecte Joan Fabregat ha explicat que impliquen « una minimització del impacte ambiental de l'estructura i els tancaments». Es calcula que «cada metre cúbic de fusta que es col·loca pot suposar una reducció d'entre 1,5 a 2,5 tones de CO2 (entre el CO2 emmagatzemat a llarg termini i el que es deixa d'emetre en substituir-se les fàbriques d'obra ceràmica, formigó i acer». Per fer els tres edificis del nou SI s'utilitzaran 865 metres cúbics de fusta contralaminada CLT, que es traduiran en la reducció de 1.700 tones d'emissions contaminants de CO2.

Fabregat destaca altres aspectes d'aquest material, com ara que es minimitza la generació de residus. També, que «amb aquest sistema constructiu es genera un increment de les prestacions de confort interior dels usuaris». Els panells contralaminats «estan fets amb adhesius d'emissió 0 de compostos orgànics volàtils COV. Les envolvents massives de fusta contribueixen a l'equilibri higroscòpic de l'ambient en benefici dels usuaris. La sostenibilitat de tot el sistema s'incrementa per la seva fàcil desconstrucció», ha afirmat Fabregat.

Els panells estructurals de fusta CLT es revestiran «segons la demanda de prestacions (tèrmiques, acústiques, protecció contra el foc), i quedaran vistos al vestíbul principal i parts dels sostres dels edificis.

Els edificis es cobreixen amb coberta inclinada a dues aigües de teula ceràmica plana, tal com la normativa municipal estableix». L'edifici tindrà certificació energètica de classe A pels seus requeriments a més d'un baix consum energètic «gràcies al disseny amb criteris d'alta eficiència de la il·luminació, les instal·lacions tèrmiques, la climatització o la ventilació», ha exposat Fabregat. La calefacció serà amb una caldera de biomassa, tindrà un baix consum d'aigua gràcies a «equips més eficients en l'ús de l'aigua». Fabregat ha destacat la «reducció de l'impacte mediambiental de l'edifici, per l'especial cura en els materials escollits en el disseny».