Coincidint amb el 25è aniversari de la inauguració del túnel del Cadí, el seu consell d'administració ha donat per acabada la primera fase de promoció de la infraestructura i ha decidit canviar la filosofia de descomptes. Així, a partir del dia 1 de desembre ja no emetrà més tiquets d'anada i tornada ni dels de deu viatges, que oferien el 10% i el 15% de rebaixa respecte als 11 euros que costa actualment passar pel peatge. L'empresa que gestiona el túnel i el departament de Política Territorial -propietària de la infraestructura- han considerat que ja no és el moment de fomentar l'ús del túnel, sinó de premiar els clients més fidels i, per tant, no troben prioritari oferir un descompte als visitants esporàdics del Pirineu.

El director general de Túnel del Cadí, Albert Vilalta, ha explicat que l'anterior política de descomptes era pensada per a l'arrencada del túnel i, molt especialment, per als residents del territori. El canvi en les condicions dels residents a l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà -que des de fa dos anys no paguen el peatge- ha obligat Túnel de Cadí a canviar de filosofia. A partir d'ara, el túnel premiarà els clients més fidels, de manera que com més viatges hi facin en el termini de mig any, més descomptes rebran. Si hi fan entre onze i vint trajectes tindran el 5%, si n'hi fan entre 21 i 30 el descompte serà del 10% i si n'hi fan més de 30 tindran el 15%. Una condició indispensable per accedir als descomptes serà disposar del sistema de pagament Via T, per la qual cosa Túnel del Cadí ofereix un conveni amb l'entitat SabadellAtlántico que permetrà als abonats tenir el sistema de franc. També es podran gestionar els descomptes, però, des d'altres entitats bancàries.

Amb aquesta mesura Túnel del Cadí vol millorar l'agilitat del trànsit els dies de màxima afluència, com són el diumenge al vespre, ja que la fins ara obligació de pagar en metàl·lic els abonaments al mateix peatge provocava moltes cues, segons ha explicat Vilalta.