Els tècnics de l’Ajuntament de Puigcerdà van iniciar ahir les investigacions per esbrinar les causes de l’esfondrament, dissabte al migdia, del fals sostre del restaurant Wok. Aquesta investigació haurà de determinar si l’incident s’ha d’imputar a l’equip que va dissenyar l’estructura o a l’empresa que la va instal·lar. Mentre això no passi, l’establiment tindrà suspesa la llicència d’activitats i no podrà tornar a obrir. Molt probablement, entre que es compleixin aquests tràmits i l’empresa del restaurant no refaci l’establiment passaran mesos.

De moment, les diligències es mantindran en l’àmbit estrictament administratiu, ja que ningú no ha presentat cap denúncia. El fet que la caiguda del sostre tan sols provoqués ferits lleus ha estat clau perquè cap dels prop de 160 comensals que dissabte eren al restaurant hagi presentat denúncia. El responsable de l’establiment, Cristian Su, va explicar ahir davant la porta tancada del restaurant que estan a l’espera que la justícia esbrini el responsable de la caiguda per tal de poder iniciar el procés de reobertura.

«No es va fer a corre-cuita»

El projecte del restaurant havia acabat d’obtenir totes les llicències pertinents. Fonts de la investigació van assegurar que havia complimentat perfectament les llicències urbanístiques i mediambientals. De fet, el projecte, que va obtenir totes aquestes llicències per poder obrir, va tenir la signatura de vistiplau de fins a tres tècnics: un arquitecte, un aparellador i un enginyer. Tots tres van donar per bona l’estructura del fals sostre. Segons fonts de la investigació, no es va desplomar per les làmpades o els tubs d’aire que hi havia perquè formaven part d’una estructura independent. Cristian Su va remarcar que de cap manera el restaurant no es va construir a corre-cuita sinó que feia més de mig any que l’estaven fent.