Puigcerdà demana a Acció Climàtica una oficina que obri uns dies per setmana

L’Ajuntament de la vila inclou en el projecte per l’obertura de les dues delegacions de Treball i Economia un retorn parcial de l’oficina d’Agricultura

La seu de l’antic CAT que acollirà les dues delegacions del Govern a l’Alt Pirineu | MIQUEL SPA

La seu de l’antic CAT que acollirà les dues delegacions del Govern a l’Alt Pirineu | MIQUEL SPA / Miquel spa. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà ha demanat al Govern de la Generalitat que obri a la vila com a mínim dos dies a la setmana una delegació del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el conegut popularment amb les anteriors sigles DARP.

Després del trasllat de l’oficina comarcal d’Agricultura a Bellver, consumada el mes d’octubre passat, l’equip de govern municipal insta la Generalitat a concedir a Puigcerdà el mateix tracte que de què gaudia Bellver quan l’oficina comarcal era a la vila, on obria un despatx setmanal. L’Ajuntament de Puigcerdà ha inclòs la petició en l’acord global per ubicar a l’edifici de l’antic Centre d’Acollida Turística (CAT) les noves delegacions del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran dels departaments d’Empresa i Treball i Economia.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Projectes Estratègica de Puigcerdà, Francesc Armengol, ha argumentat que «ens interessa molt que les dues delegacions vinguin a Puigcerdà i alhora recuperar una cosa que el departament d’ERC no hi està d’acord, però que intentarem que sigui així i que és l’oficina del DARP obri dos o tres dies a Puigcerdà per la gent de l’Alta Cerdanya. En això el Consell Comarcal també hi està totalment d’acord».

Pel que fa a l’obertura de les dues delegacions del Govern, Armengol ha remarcat que «des de l’octubre el nou consistori hi estem treballant; tenim el pressupost, els plànols de les obres, el conveni i ja hi hem fet visita amb el nostre arquitecte. La cosa està encaminada i preveiem que entre final d’aquest any o com a màxim a principi de l’any que ve les delegacions del Govern a Puigcerdà estaran obertes».

Cultura tindrà un espai temporal a Puigcerdà

El departament de Cultura també obrirà una oficina temporal a Puigcerdà per tal d’assegurar la presència d’aquest departament al Pirineu Central. L’acord entre l’Ajuntament de Puigcerdà i la delegació de l’Executiu a l’Alt Pirineu i l’Aran contempla que periòdicament s’obrirà a les noves dependències del CAT un despatx de Cultura tot aprofitant la remodelació dels despatxos i la creació de les delegacions d’Empresa i Treball i Economia. L’Ajuntament vol que aquests espais de treball polivalents estiguin també al servei del departament d’Agricultura.