L'artista alemanya Waltraud Maczassek ha presentat aquest divendres al Museu de Montserrat una trentena d'obres de tècnica mixta amb relleus recollides en l'exposició 'Universos Paral·lels'. Segons ha manifestat ella mateixa en una entrevista a l'ACN, "les meves pintures tracten sobre el cosmos, la creació i la vida mateixa i crec que lliguen molt bé amb la espiritualitat de la muntanya de Montserrat". Maczassek s'inspira en la naturalesa i, més concretament, en l'origen de la vida per realitzar les seves pintures. "Tracto de reflectir el misteri de la creació, molt proper a Déu", ha afegit. L'exposició es podrà veure a la Sala Daura del Museu de Montserrat fins el proper 9 de juny.

"Per mi és molt important exposar a Montserrat perquè és una muntanya màgica i sagrada per a Catalunya i per les seves formacions és una cosa molt espectacular i única al món". Així s'ha expressat Waltraud Maczassek minuts abans d'inaugurar la seva primera exposició, composta per una trentena d'obres de tècnica mixta, al Museu de Montserrat.

L'artista d'origen alemany però establerta a Barcelona des de fa anys i amb forts vincles al Penedès ha explicat que les seves pintures tracten sobre el cosmos i la creació. "Algunes de les pintures que es poden veure a l'exposició les he fetes expressament per a l'ocasió i crec que lliguen molt bé amb la espiritualitat de Montserrat".

'Universos Paral·lels' explica que "el funcionament de la naturalesa és molt similar a allò més petit i a allò més gran. En les meves pintures intento reflectir el misteri de la creació que continua sent-ho també per als grans científics", ha explicat Maczassek. L'artista ha explicat que la seva pintura ha anat evolucionant cada cop més cap a l'extracció i "actualment allò que més m'interessa és el cosmos, la vida i la naturalesa", ha constatat.

Maczassek utilitza la tècnica mixta per elaborar els seus quadres i també incorpora els relleus. "Ho gravo amb les meves mans i dits. A vegades faig incisions amb eines per donar relleu a la pintura però m'agrada deixar la impremta de les meves mans i els meus dits a la pintura", ha explicat l'artista. Normalment acostuma a pintar quadres de gran format, ja que creu que "tot i ser més cansat és molt més creatiu". Segons ella, "s'ha de pintar amb un traç més valent i ho pinto gairebé amb tot el cos i l'ànima".