São Paulo va acollir dimecres l'estrena de la versió en català de la minisèrie Descalç sobre la terra vermella, una coproducció catalanobrasilera, amb la participació de TV3, sobre la vida del sacerdot bagenc Pere Casaldàliga, que no va poder assistir-hi per motius de salut. La sèrie, protagonitzada per Eduard Fernández, es va rodar l'any passat, al Brasil, a São Félix do Araguai, i a Catalunya. La cita va reunir la comunitat catalana al Brasil a la cinemateca de São Paulo per veure el primer dels dos capítols de la sèrie. Encara no hi ha data d'emissió a TV3.

Fill de Balsareny, Casaldàliga va dedicar 37 anys de la seva vida a lluitar en favor dels pobres i dels indígenes sense terra a l'Amazones. L'estrena va tenir la presència del president de la Generalitat, Artur Mas -en visita oficial a Brasil-, que va definir Casaldàliga com un símbol de Catalunya, però que alhora la transcendeix: "és un símbol de la humanitat". La sèrie es va projectar després dels parlaments de Mas, Francesc Escribano, productor executiu de la sèrie, i Eugeni Sallent, director de TV3.

Descalç sobre la terra vermella, dirigida per Oriol Ferrer, és una coproducció de Minoria Absoluta i Raiz Produçoes i liderada per Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i TV Brasil i empreses brasileres i de l'estat. La sèrie té 3 versions: la catalana, l'espanyola i la brasilera. El rodatge es va fer en català i portuguès, però les versions finals es doblaran en les diferents llengües dels països coproductors. Ahir es va estrenar la versió en català, subtitulada al portuguès. D'aquí a uns mesos s'estrenarà a São Félix do Araguaia la versió en portuguès.