Sant Vicenç de Castellet ha afegit una nova oferta cultural en la seva agenda estival. Es tracta del primer Concurs Festival de Cine amateur, que inclou 41 projeccions durant vuit dies (del 18 al 28 de juliol) al Teatre de la Societat Coral l'Estrella, on s'ha instal·lat una pantalla gegant.

L'acte, organitzat per l'Associació Art i Cultura, arrenca aquest dijous amb l'estrena de la pel·lícula Tatoo (22 h) i una xerrada del seu director, Jordi González. L'objectiu del certamen, segons ha explicat un dels seus responsables, Quim Bundó, és "portar el cine de forma oberta" a Sant Vicenç i "donar una opció" als cineastes novells. Malgrat el caràcter amateur de l'esdeveniment -que s'ha ideat en format concurs per qüestions legals- algunes produccions incorporen actors reconeguts de l'escena teatral del país com David Fernández, Amparo Baró, Carmen Ruiz, Cesc Casanovas, o el director manresà David Victori i el seu reeixit treball La culpa.

El concurs, la difusió del qual s'ha fet per Internet, va rebre més de 170 films. L'organització ha hagut de dur a terme una selecció: "la resposta va ser sorprenent", diu Bundó, "ara esperem que el públic respongui amb la mateixa participació", rebla. En aquest sentit, el certamen busca el màxim ressò possible i, per això, posa a l'abast del públic un abonament per a les vuit sessions al preu de vuit euros. També hi ha l'opció de pagar dos euros per sessió. Les entrades es podran adquirir durant els dies de festival o bé a l'establiment El Racó de les Flors. Totes les projeccions tindran una xerrada prèvia. Un jurat format per membres de l'Associació Art i Cultura premiarà, el dia 28, la millor pel·lícula i el millor curt amb una dotació de 200 i 150 euros, respectivament. A més, es distingiran quatre curts finalistes i les categories de millor actor, actriu, director i banda sonora. Els treballs que no han entrat a concurs es podran veure més endavant, en una futurible programació estable.