El teatre Kursaal de Manresa acollirà la propera temporada un còctel musical format d'artistes d'estil tant diversos com Raimon, Obeses, Blaumut, Joan Miquel Oliver o Serrat.

Precisament Serrat serà l'encarregat d'aixecar el teló amb el concert ´Antología desordenada´ de Joan Manuel Serrat (diumenge, 13 de setembre a les 18h). Un altre cantautor visitarà el Kursaal aquesta temporada: Raimon, que el 7 de novembre farà un concert repassant la seva trajectòria musical dalt dels escenaris.

Obeses, un dels grups més potents de l´escena musical catalana actual, actuarà al Kursaal el 10 d´octubre per presentar el seu darrer treball ´Monstres i princeses´, i comptarà amb la col·laboració especial de la Banda Simfònica del Conservatori Municipal de Música de Manresa. També tornarà al Kursaal Blaumut, amb seu nou disc ´El primer arbre del bosc´ (11 de desembre). Dos dels artistes més singulars del panorama musical també actuaran al Kursaal a la tardor. Per una banda, l´ex d´Antònia Font Joan Miquel Oliver, que el 14 de novembre presentarà el seu treball en solitari ´Pegasus´. I per altra banda, Albert Pla que, acompanyat per Fermín Muguruza i Raül Fernández ´Refree´ presentaran el 28 de novembre ´Guerra´, un espectacle multisiciplinar produït pel Festival Grec de Barcelona.

La sala gran del Kursaal també acollirà aquesta propera temporada dos espectacles de formacions del territori. La Coral Escriny i la Jove Orquestra de la Catalunya Central (JOCC) oferiran ´El destí: Schubert...´ una producció estrenada el maig passat i que podrem veure a la sala gran el 18 de setembre; i The River Club Gospel Sallent, amb el seu treball ´Tot al Gospel´, el 8 de novembre.

Dins de la programació musical de tardor, el 20 de novembre tindrem l´estrena d´´Art´, un espectacle multidisciplinar inspirat en Ramon Llull en el set-cents centenari de la seva mort i que interpretaran el pianista i compositor Manel Camp, l´artista de circ Manolo Alcántara, amb la veu de l´actor Joan Crosas.

Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries actuarà amb l'Esbar Manresà

Una espectacle especial serà el que Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran el dia 11 d´octubre, juntament amb l´Esbart Manresà de l´Agrupació Cultural del Bages i l´Orfeó Manresà per celebrar el 60è aniversari del programa de divulgació de la cultura popular de Ràdio Manresa ´Aires de Catalunya´. A més a més, el 29 de novembre el Kursaal acollirà el el concert ´Els solistes de la cobla´, a càrrec de la Cobla Simfònica Catalana.

La representació d´El Poema de Nadal (25 de desembre) a càrrec de l'Orfeó Manresà i el Casal Familiar Recreatiu Els Carlins; el Concert de Cap d´Any amb la Unió Musical del Bages (1 de gener), i el concert de rumba catalana a càrrec de Sabor de Gràcia (3 de gener) tancaran la programació del Toc de Música d´aquesta temporada a la sala gran.

La sala petita del Kursaal acollirà tres propostes musicals de petit format. Per una banda, Àniam, un concert que combina músiques d´avantguarda amb tradició musical, amb el manresà Albert Giménez Galvany (24 de de setembre). També un concert intimista de cançons de Daniel Anglès i Miquel Tejada el 8 d´octubre i, finalment, l´espectacle ´Bach-Jazz´ amb els manresans Odd Trio i alumnes de l´Esclat i el Conservatori de Música de Manresa que es podrà veure el 10 de desembre.

Pel que fa al cicle Gust de Jazz, que es va estrenar la temporada passada i que permet beure o fer un mos tot escoltant jazz de qualitat en una sala petita transformada per l´ocasió, inclourà 2 concerts: el diumenge, 4 d´octubre, concert de blues amb The Suitcase Brothers; i el 13 de desembre, Susana Sheiman & Open Gate Quintet oferiran ´Christmas Songbook´.

I el Tast de Música, que des de fa dues temporades es porta a terme a l´auditori de l´Espai Plana de l´Om en diumenge al migdia, comptarà amb un concert tangos a càrrec del Quartet Indiano i Joan Sardans Trio (25 d´octubre) i el Trio Canyes, un concert per descobrir la sonoritat dels instruments de vent amb canya (22 de novembre).

Tots els concerts

Diumenge, 13 de setembre: Joan Manuel Serrat - ´Antología desordenada´

Divendres, 18 de setembre: Coral Escriny i Jove Orquestra de la Catalunya Central (JOCC) - El destí: Schubert, Brahms...

Dijous, 24 de setembre: Àniam - Avantguarda i tradició

Diumenge, 4 d´octubre: The Suitcase Brothers - Blues

Dijous, 8 d´octubre: Daniel Anglès & Miquel Tejada

Divendres, 10 d´octubre: Obeses - ´Monstres i princeses´

Dissabte 11 d´octubre: Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries -60è aniversari del programa de divulgació de la cultura popular de Ràdio Manresa ´Aires de Catalunya´

Diumenge, 25 d´octubre: ´Tango a tango´ - Amb el Quartet Indiano i Joan Salvans Trio

Dissabte, 7 de novembre: Raimon - ´Raimon Antològic´

Diumenge, 8 de novembre: The River Club Gospel Sallent - ´Tol al gospel´

Dissabte, 14 de novembre: Joan Miquel Oliver -´ Pegasus´

Divendres, 20 de novembre: ´Art´, amb Manel Camp, Manolo Alcántara i Joan Crosas

Diumenge, 22 de novembre: ´Trio Canyes´

Dissabte, 28 de novembre: ´Guerra´, amb Albert Pla, Fermín Muguruza i ´Refree´

Diumenge, 29 de novembre: Cobla Simfònica Catalana

Dijous, 10 de desembre: Odd Trio + alumnes del Conservatori i de L´Esclat

Divendres, 11 de desembre: Blaumut - ´El primer arbre del bosc´

Diumenge, 13 de desembre: Susana Sheiman & Open Gate Quintet

Divendres, 25 de desembre: ´El Poema de Nadal´ de Josep M. De Sagarra

Divendres, 1 de gener: Concert de Cap d´Any - Unió Musical del Bages UMB

Diumenge, 3 de gener: Sabor de Gràcia - Rumba catalana

Les entrades per a tots aquests espectacles es posaran a la venda el dimecres, 26 d´agost a les 18h a les taquilles del Kursaal, i per internet. Les entrades des concert de Joan Manuel Serrat ja són a la venda.