Fa 10 anys es va traslladar a viure al Bages, i després d'estar-ne 8 sense dedicar-s'hi, ara torna amb força al món de la pintura. Ròmul Granados és un artista resident a la Guàrdia (Calders) que la setmana que ve obrirà una exposició al complex cultural de Cal Sitjes, a la biblioteca d'Artés. La mostra, que s'inaugurarà dimecres dia 2 de setembre a les 6 de la tarda, serà compartida: inclourà la meitat d'obres del pintor -entre 12 i 13- i l'altra meitat dels alumnes del seu estudi. L'objectiu, segons Granados, és la "realització personal".

I és que després d'exposar en galeries d'art de Barcelona, l'artista va experimentar una decepció que va provocar que deixés de pintar. "Em vaig trobar amb la sensació que la gent veia la pintura a l'oli com una cosa antiquada. Fins que no he trobat el camí que m'ha portat a representar el que realment vull -un tipus de pintura més jove- no hi he tornat", explica. Ara el seu estil és bàsicament figurista: "treballo figures femenines, i aquesta és una tendència que penso que a la comarca practica poc. Els meus quadres són una barreja d'art modernista impressionista amb tocs de realisme".

En aquest sentit, les seves obres contenen "figures amb els marges indefinits: per exemple, si hi ha una dona estirada a un sofà, se li pot veure l'expressió i la roba, però els límits del sofà es perden. L'objectiu és crear una atmosfera o una sensació concreta", comenta Granados. L'autor busca constantment la innovació i, per això, diu que s'inspira amb les tendències més actuals dels Estats Units.