Saltar al buit, llançar-se a la piscina. Metafòricament i literalment. És la gràfica manera d'explicar el que sentia, ahir, l'actor moianès Marc Fonts (1966). Avui, amb el nom artístic de Morc Fants, qui ha estat durant 20 anys la tercera pota de Teatre Mòbil, debuta en solitari i estrena a La Mostra d'Igualada el seu primer espectacle, Vist-i-Plou. El muntatge, amb la figura del pallasso com a protagonista, es posarà en escena en dues sessions, al Teatre de l'Aurora, a les 17.30 i a les 19 h. Morc Fants és un dels artistes de la Catalunya Central -amb les companyies Dara i Teatre de l'Aurora- que participaran en la Fira de Teatre Infantil i Juvenil, que s'allargarà fins diu-menge a la capital de l'Anoia.

Fa uns mesos, Fonts explicava que l'objectiu era estrenar, precisament, a La Mostra, l'aparador "ideal". I aquest ha estat, remarcava ahir mentre muntava el seu estand a la fira, "el primer èxit". Adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys, Vist-i-Plou és un espectacle de cinc esquetxos de creació pròpia, una feina que volia explotar en la seva nova carrera professional. Amb un fil conductor que seria "jo mateix i la meva seca bestiesa": des d'un duet simfònic, passant per una diva, un androide, moments de màgia i la piscina... A la direcció hi ha Christian Atanasiu, que ha sabut, explica el moianès, "extreure l'essència dels números". Un luxe, remarca.

Nerviós i il·lusionat, content "d'haver assolit el termini que m'havia fixat en la creació de l'espectacle", Fonts destacava l'"experiència" amb els Mòbil per encarar la seva primera aventura en solitari. Amb el grup bagenc continuarà actuant fins que els compromisos professionals li ho permetin: "mentre ho puguem combinar, així ho farem".

Inauguració oficial i artística

El conseller de Cultura, Santi Vila, participarà avui en la inauguració institucional de La Mostra, a la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d'Igualada (19 h), acompanyat del director artístic, Pep Farrés; de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i del diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé. A 2/4 de 9, a l'Ateneu, la Big Band Basket Beat Barcelona obrirà la fira. El certamen igualadí oferirà avui una desena de muntatges dels 56 programats. Fins diumenge actuaran 55 companyies, amb 102 sessions. En total, 227 artistes, 800 acreditats i una Llotja (ara, al Museu de la Pell), amb 33 estands.