El pintor Jaume Comellas (Berga, 1978) afronta aquest juliol a Granollers la revàlida de mostrar al públic la seva obra després d'una llarga temporada allunyat de l'escena artística. El creador, que va participar fa uns mesos en una col·lectiva a Calldetenes (Osona), i ha guanyat el concurs organitzat a Avià per decorar una paret de 120 metres de llargada i 4 d'alçada, protagonitza una exposició individual a l'AB Galeria d'Art de la capital vallesana. "Els esdeveniments d'aquest any m'han fet creure més en mi mateix, i ara vull ser ambiciós, vull provar fins on puc arribar", explica Comellas.

El catàleg de noms il·lustres que han penjat la seva obra a la paret del local granollerí inclou primeres figures com Antoni Tàpies i Albert Ràfols-Casamada. "Vaig estar buscant una galeria adequada per al meu estil i vaig tenir la sort que a en Josep Botey li van agradar els quadres que li vaig ensenyar", apunta el pintor, que té en exhibició una desena de peces. Comellas va estudiar a La Massana, on va entrar-hi amb 24 anys, i "des d'aleshores he anat pintant", però les obligacions familiars i professionals el van apartar dels circuits d'exhibició fins que, fa uns mesos, va emprendre de nou la tasca de cercar el seu lloc com a artista.

La pintura de Comellas "explica coses". A partir de la deformació de la figura humana, "molt a prop del caos", i de la recerca entre la forma i el color, l'artista plasma un missatge "de crítica social". El berguedà admira l'obra de Jean-Michel Basquiat i crea amb un estil molt personal -empra l'esmalt sobre fusta, la pintura a l'aigua i l'oli- un esperit de transgres-sió que posa el dit a l'ull de comportaments com la hipocresia. La mostra de Granollers es pot visitar fins al dia 29 de juliol.