E

s fa dir "home roda" perquè controla la gravetat amb la bicicleta col·locada dins d'una roda (la de la fotografia). Amb ella va deixar bocabadats els petits i també els més grans a Collsuspina. Quin és el secret d'aquest domini? L'artista "Karoli, l'home roda" ho contestava dins de l'espectacle del GiraCirc: "milers d'hores de pràctica". I és que Karoli, un dels pallassos més reconeguts de Catalunya, va actuar a la tarda de diumenge.

Pallasso expert en equilibris, va mostrar, enmig de rialles, l'art que té per aguantar-se sobre les rodes. Els més petits del públic, col·locats a les primeres files, se'l miraven primer amb una mica de por (no volien que els aixafés els peus amb la roda) i després amb rialles, crits i picades de mans.

Els malabars van ocupar també una part de l'espectacle del clown, que actuava davant de centenars de persones. Entre la barreja d'edats -nens, pares i avis- Karoli tenia bromes pensades per a cada una de les franges, una manera de buscar la complicitat d'un públic ben divers.

"Què creieu que és aquest paquet que tinc aquí tapat? Serà una guitarra? Un pernil? Una metralleta?", preguntava Karoli al públic. Era un monopatí, un altre dels estris imprescindibles per dur a terme l'actuació.

Amb un sol de justícia que anava desapareixent, el pallasso va fer passar la calor al públic amb dues grans pistoles d'aigua, que van remullar també els avis del poble.