Intèrprets de Rússia, Polònia, Alemanya i Itàlia participaran al 24è Festival Internacional d'Orgue d'Igualada

Durant cinc setmanes els organistes interpretaran grans peces per a orgue

02.03.2017 | 04:50
Intèrprets de Rússia, Polònia, Alemanya i Itàlia participaran al 24è Festival Internacional d'Orgue d'Igualada

La 24a edició del Festival Internacional d'Orgue d'Igualada arrencarà el diumenge 5 de març amb l'actuació de l'organista titular de la Catedral Catòlica de la Immaculada de Moscou, que interpretarà peces de cant gregorià, Bach, Titcomb o Duruflé. Els altres noms propis que se sentiran al festival són els de Roman Perucki, organista titular de la catedral polonesa de Gdansk-Oliwa; l'organista de la catedral de Lecco, Luciano Zecca, que actuarà juntament amb la soprano italiana Gabriella Locatelli; l'organista titular de l'església alemanya de Sankt martin in Leutkrich, Franz Günther; i l'organista titular de la Sagrada Família de Fabriano, Paolo Devito. Tots els concerts seran gratuïts i se celebraran durant cinc diumenges a la Basílica de Santa Maria d'Igualada.

La direcció artística del Festival Internacional d'Orgue d'Igualada anirà novament a càrrec de l'igualadí Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà.

La cita s'iniciarà aquest diumenge 5 de març amb 'El cant gregorià i l'orgue', amb Marina Omelchenko, organista titular de la Catedral Catòlica de la Immaculada de Moscou, i amb la Capella de Música de la Tossa, sota la direcció de Frederic Prat. Interpretaran peces de cant gregorià, Bach, Titcomb, Demessieux, Hakim i Duruflé.

El 12 de març arribarà el torn de l'organista titular de la catedral polonesa de Gdansk-Oliwa, Roman Perucki, i la violinista del quartet 4PM, Maria Perucka. Al concert s'hi podran escoltar composicions de Bach, Corelli, Vivaldi i Rheinberger.

Una setmana més tard, el 19 de març, hi haurà un concert per a cant i orgue amb la soprano italiana Gabriella Locatelli i l'organista de la catedral de Lecco, Luciano Zecca. Oferiran peces de Bossi, Dubois, Mozart, Mendelssohn, Lefébure-Wély i Boëllmann.

El 26 de març Franz Günther, organista titular i responsable de música de l'església alemanya de Sankt Martin in Leutkrich, interpretarà Bach, Walther, Tambling, Lefébure-Wély, Bryan, Hakim i Guilmant.

L'últim concert, el 2 d'abril, anirà a càrrec de l'italià Paolo Devito, organista titular de la Sagrada Família de Fabriano, i de la també organista Mirella Dirminti, que recordaran peces de Rameau, Haendel, Vivaldi, Bachmann, Mozart i Megoni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema