El pintor manresà Josep Vila Closes (1921-2005) era un home molt vinculat al seu barri, Saldes-Plaça Catalunya, una relació que ara el web d'història Memòria.cat ha volgut posar de relleu dedicant-li un nou microsite.

El web recupera una faceta del pintor poc divulgada, la del veí compromès de ple amb el seu veïnat. Entre altres apartats, a la nova secció de Memòria.cat hi podem veure les seves primeres pintades reivindicatives, del 1976, en què demanava zones verdes, la desaparició del "casalot" i l´extinció de les rates. També les pintades murals que hi va anar fent els anys posteriors. El web recupera escrits i dibuixos de Vila Closes publicats a la revista del barri, "L´Esquellot", i recorda l´exposició antològica organitzada al barri el 2001 i les iniciatives dels veïns per perpetuar la memòria del conegut artista.

També dedica un apartat a l´acte de la inauguració de l´escultura celebrat el 2015 en recordança de la seva personalitat i transcriu l´escrit que va llegir-hi Víctor Feliu, president de l´Associació durant molts anys, un text que explica molt bé qui era Josep Vila Closes i per què era tan estimat.

Vila Closes va rebre la Medalla de la Ciutat de Manresa l´any 2001.