Gaudir del tecno en un entorn natural ideal. Això és el que ofereix el Paral·lel Festival, que la seva segona edició se celebrarà de l'1 al 3 de setembre en els voltants de Cal Companyó, a Guardiola de Berguedà. La intenció de l'organització és consolidar-se com a festival de referència dins de l'escena de la música electrònica del país, per la qual cosa la selecció musical, la capacitat limitada i l'entorn natural seguiran sent les tres principals apostes per aconseguir aquest propòsit.

En total, es duran a terme 14 actuacions que es repartiran durant tres dies en una programació que segueix buscant l'equilibri entre les hores de dia i les de nit. En total, més de 30 hores de música dels artistes més representatius de l'escena independent del tecno, ambient i la música experimental.

Discjòqueis nacionals i europeus

Una bona part dels discjòqueis que actuaran vénen de diferents punts d'Europa, com els italians Neel, Natural/electro-nic.system, els francesos Nems-B i Polar Inertia, els suecs Jana Sleep i Dorisburg i l'alemany Mathias Grassow, entre altres. També hi haurà una forta presència d'artistes de diferents punts de l'estat espanyol, com Antonio Vázquez, Refracted, F-On, i Architectural.

A part de gaudir de la música en directe, hi haurà unes jornades professionals de sessions creatives que permetrà escoltar i aprendre dels projectes que oferiran alguns dels artistes convidats.

Públic internacional

Al març es van posar a la venda a la pàgina web del festival les 1.000 entrades disponibles a un preu de 79 euros, i les primeres 100 es van esgotar en menys de 24 hores.

L'any passat van aconseguir vendre unes 850 entrades, la meitat de les quals van ser adquirides pel públic internacional. Aquest any esperen augmentar la xifra d'espectadors procedents sobretot del Berguedà i de la resta de Catalunya. Per això, oferiran descomptes a les persones de la comarca i facilitaran l'accés al recinte a través d'autobusos que sortiran des de Barcelona.

El festival té el suport tant de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà com del Consell Comarcal del Berguedà. Més de 900 persones i 30 mitjans acreditats de tot el món van estar presents a l'edició del 2016.