Avinyó serà, conjuntament amb Navarcles i Manresa, seu de la quinzena edició del Festival de Cinema Social de Catalunya (Clam), que se celebrarà del 26 d'abril al 6 de maig i que tindrà com a eix temàtic la «Revolució tecnològica i el bé comú». El poble bagenc afaga el relleu de Navàs, seu itinerant l'any passat. Dos representants de l'organització del certamen, Serafí Vallecillos i Jesús Fernández, es van reunir amb l'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Ser-ra, per acordar quines pel·lícules, que formaran part de la programació oficial del festival, es veuran a Avinyó.

La col·laboració acordada per a la propera edició del certamen té el suport del grup 8mm d'Avinyó, entitat programadora del Local Catalunya, la sala polivalent on es faran les projeccions. Les sessions seran tres: el 27 d'abril es projectarà en horari escolar la pel·lícula Ocells de pas, títol que el Clam ha triat per a les sessions dirigides als alumnes d'educació primària. El 29 d'abril es farà una sessió amb tots el curts a concurs i es recolliran les votacions del públic. Finalment, l'1 de maig es projectarà un film de la secció Pantalla Oberta.

L'any passat, el Clam va iniciar una nova etapa de creixement cap al territori i, amb aquest objectiu, a banda de Navarcles, l'any passat es va incorporar Manresa com a nova seu fixa del festival. L'organització va decidir també triar cada any una tercera seu al territori. La itinerància la va estrenar Navàs, que ara cedeix el lloc a Avinyó. La intenció dels promotors del Clam és «fer-se més present en el territori» per captar «públics potencials». En el cas d'Avinyó, la població bagenca té una àmplia tradició amb el món del cinema i ofereix de forma periòdica projeccions de pel·lícules. A més, organitzada pel Centre Excursionista Avinyó, el poble ofereix una programació vinculada al prestigiós Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló.