El Banc Mundial (BM) va considerar aquest dimecres que la situació econòmica a Espanya és "molt greu", encara que va reconèixer que les mesures d'austeritat fiscal adoptades pel Govern espanyol van en la "direcció correcta".

"Crec que la situació a Espanya és molt greu i l'atur extremadament alt", va afirmar el director de tendències macroeconòmiques del BM, Andrew Burns, durant una roda de premsa en què es va presentar l'informe "Perspectives Econòmiques Mundials 2010".

Burns va dir que és "probable" que les mesures de consolidació fiscal posades en marxa pel Govern espanyol redueixin el risc d'un empitjorament de la situació econòmica.

Va ressaltar, també, que els indicadors de mercat mostren que els inversors veuen la situació a Espanya com a menys greu que la de Grècia o Portugal.

Va alertar, d'altra banda, que de produir-se una crisi de deute a Espanya, cosa que de moment el Banc Mundial considera improbable, això impactaria a la banca espanyola, el que al seu torn podria passar factura a Llatinoamèrica.

Pel que fa a l'economia mundial, el BM va elevar les seves previsions de creixement per a aquest any al 2,9%, davant del 2,7% avançades al gener, i al 3,3% el 2011, una dècima més.

L'organisme considera que l'actual "crisi del deute" en alguns països d'Europa és una de les principals amenaces pel creixement global.

"La recuperació econòmica mundial continua però la crisi del deute d'Europa ha posat nous obstacles en el camí cap a un creixement sostenible a mig termini", assenyala l'informe divulgat aquest dimecres.