El Grup La Caixa, que controla el 81,5% de CaixaBank i el 100% de Criteria CaixaHolding, la filial no cotitzada que aglutina el negoci immobiliari i la majoria de participacions industrials, va tenir el 2011 un resultat recurrent atribuït de 1.336 milions d'euros, el 13,6% menys que al 2010.

Segons va comunicar ahir el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el resultat atribuït al grup va ser de 975 milions d'euros, el 32,1% menys que en l'exercici precedent. La Caixa atribueix el descens en els guanys als sanejaments extraordinaris nets que va afrontar, que van sumar 1.039 milions d'euros, i destaca l'"entorn econòmic complex i volàtil" actual. En total, els resultats extraordinaris van ser negatius en 361 milions, ja que si bé es van registrar plusvàlues extraordinàries netes per 907 milions (un total de 450 milions corresponen a la venda del 50% de SegurCaixa a Mutua Madrileña), el volum més important dels sanejaments va deparar un resultat net de minoritaris negatiu en 108 milions. A això cal sumar 163 milions de dotacions per a la gestió futura del negoci immobiliari i 73 milions més per sanejaments de participades immobiliàries.

Fainé percep 2,69 milions

D'altra banda, el president de La Caixa i de CaixaBank, el manresà Isidre Fainé, va percebre el 2011 una remuneració total de 2,69 milions, la mateixa del 2010, segons consta en els informes remesos ahir a la CNMV. A finals de gener de l'any passat el grup La Caixa va iniciar una reorganització per la qual CaixaBank va assumir el negoci bancari del grup, per la qual cosa fonts de l'entitat asseguren que no és possible fer comparacions sobre les remuneracions de la resta de l'alta direcció, ja que l'estructura del grup ha canviat.