El preu dels habitatges a la ciutat de Manresa en el segon trimestre d'aquest any s'ha reduït el 6,8%, mentre que a la d'Igualada ho ha fet el 9,6% en comparació del primer trimestre d'aquest mateix any, segons les dades publicades pel ministeri de Foment espanyol i que inclou només els municipis de més de 25.000 habitants d'arreu de l'estat.

En concret, segons les diferents taxacions realitzades, a Manresa el valor dels habitatges lliures és de 1.179,5 euros per metre quadrat pels 1.251,8 del primer trimestre d'aquest any. A la ciutat d'Igualada, el valor del metre quadrat ha passat de 1.386 euros el primer trimestre a 1.252,5 en el segon trimestre de l'any. En el cas de Manresa, aquesta dada s'obté a partir de 64 taxacions i a Igualada se n'han fet 21. Es tracta, en ambdós casos, d'uns nivells mínims, ja que a Manresa, en els millors moments de la bombolla immobiliària, s'havien arribat a fer més de 350 taxacions en un sol trimestre. Aquesta diferència demostra l'atonia que travessa el sector de la compravenda d'habitatges. A més a més, els preus també són en els nivells mínims que es registren des de l'esclat del final del boom immobiliari, a final de l'any 2007, quan per un sol metre quadrat construït s'havien arribat a pagar més de 2.000 euros en ambdues localitats, gairebé el doble que en l'actualitat.

A escala estatal, en el segon trimestre d'aquest any, el preu mitjà de l'habitatge lliure va retrocedir el 7,8% respecte del mateix període de l'any 2012 i es va situar en 1.481,7 euros. D'aquesta manera, tant la ciutat de Manresa com la d'Igualada disposen d'un habitatge més barat que la mitjana estatal.

L'habitatge lliure s'ha abaratit així el 29,5% des del seu nivell màxim, assolit en el primer trimestre del 2008, any en què els preus van superar els 2.000 euros per metre quadrat. En relació amb el trimestre anterior, la caiguda del valor de l'habitatge lliure ha estat del 2,5%.

Per tipus d'immoble, el preu de l'habitatge lliure nou (fins a un màxim de dos anys d'antiguitat) es va situar en els 1.562,3 euros per metre quadrat, el 5,1% menys que un any abans, mentre que l'usat va quedar en 1.462, 9 euros per metre quadrat, el 8,2% menys que un any abans. El preu mitjà del metre quadrat de l'habitatge protegit a Espanya va ser de 1.125,5 euros, el 2,7% inferior a la del mateix trimestre del 2012.

Per comunitats autònomes, les caigudes més importants del preu de l'habitatge lliure en la taxa interanual segons les dades publicades per part del ministeri de Foment han tingut lloc a les Canàries (10,6%) i a Catalunya i Castella-la Manxa (9,8%).