Els botiguers de la Catalunya Central encaren les rebaixes d'estiu amb "optimisme" i amb la previsió que hi hagi un lleuger augment de les vendes respecte de l'any passat, tot i que els descomptes siguin similars. El president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), Jaume Pont, explica que la majoria de comerços encara tenen molt material de temporada i, per tant, creu que hi haurà un "repunt clar" de les vendes, un símptoma que ja s'ha percebut en els mesos precedents.

Les botigues del centre de Manresa van obrir ahir les rebaixes amb pocs clients i fins al migdia no van començar les cues als emprovadors. Les tres dependentes de la sabateria Casas de Manresa explicaven que no recordaven un primer dia de rebaixes tan fluix.

La campanya ha arrencat amb descomptes d'entre el 30 i el 50 %. Es tracta d'uns descomptes un pèl inferiors que els de l'any passat perquè el començament de la temporada ha estat molt bo pel que fa a la xifra de vendes i els estocs són menors. La dependenta de la sabateria Casas de Manresa, Anna Cabrera, explicava que "s'ha venut molt més durant la temporada d'estiu, i s'ha hagut de començar gènere a última hora".