L'empresa terrassenca de dis-seny i desenvolupament d'acers d'alt rendiment Rovalma i una empresa familiar catalana del sector tèxtil de la qual no ha transcendit el nom han adquirit sengles parcel·les als Plans de la Sala de Sallent per construir-hi noves fàbriques que aportaran un component industrial a un polígon especialitzat fins ara bàsicament en tasques logístiques. L'Ajuntament de Sallent celebra aquestes dues implantacions, que suposen, diu l'alcalde, David Saldoni, "una aposta per la reindustrialització del poble".

Rovalma, que fa mig any que estudia la seva implantació a Sallent, segons explica l'alcalde, ha comprat a l'Incasòl una parcel·la de 10.000 metres quadrats, ampliables fins a 43.000, on preveu iniciar el proper març les obres de construcció de la planta, que podria estar en marxa la propera tardor. Es tracta d'una inversió inicial de 6 milions d'euros, que podrien arribar fins als 15 en successives fases d'ampliació previstes fins al 2018. L'activitat de Rovalma es preveu que generi una desena de llocs de treball. "Hem demanat a l'empresa que es treballadors siguin persones prioritàriament del poble, però necessiten personal amb una alta qualificació en tractament d'acer", explica l'alcalde. Ahir no va ser possible contactar amb els responsables de l'empresa terrassenca.

Rovalma té una cinquantena d'empleats i una facturació a l'entorn dels 10 milions d'euros, que preveuen ampliar fins als 15 en el proper exercici. A Sallent es preveu que hi construeixi una planta de tractaments termomecànics d'alt rendiment de grans barres d'acers especials. Rovalma fabrica per als sectors de construcció d'eines i motlles i de components per a maquinària i equips de producció. Així, les seves peces estan presents en el sector de l'automòbil, dels electrodomèstics i de l'electromecànica.