CatalunyaCaixa, ara integrada en el grup BBVA, està negociant la venda dels antics serveis centrals de Caixa Manresa al polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages a una empresa del territori. L'entitat ha explicat a aquest diari que posa a la venda les instal·lacions "per donar activitat" empresarial al que havia estat l'element més visible del procés d'expansió i de l'ambició extraterritorial de l'antiga entitat d'estalvis manresana.

CatalunyaCaixa ha declinat concretar amb quina empresa s'està negociant aquesta operació, però pel que ha pogut saber aquest diari tot apunta que es podria tractar d'una empresa d'alt contingut tecnològic i amb recorregut internacional.

Els antics serveis centrals de la desapareguda Caixa Manresa van entrar en funcionament el mes d'abril del 1993, sota la presidència de Valentí Roqueta. Es tracta d'una parcel·la de 16.340 metres quadrats, dels quals 9.450 construïts. El consell d'administració de Caixa Manresa va aprovar el 1992 la construcció d'un edifici que es presentava amb "la capacitat tecnològica adequada per encarar els reptes del 2000", segons deia llavors Roqueta, i que havia de concentrar diversos departaments i equipaments de l'entitat. El pressupost de l'edifici va ser de 1.300 milions de pessetes, uns 7,8 milions d'euros, 6 dels quals van ser destinats a l'obra civil. La inauguració oficial es va fer el 29 de juny del 1993, en un acte que va presidir el llavors conseller d'Economia de la Generalitat, Macià Alavedra. L'edifici va acollir els serveis centrals de l'entitat fins a la seva desaparició. De fet, allà es va celebrar l'assemblea general que va donar el sí a la fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona, el 17 de maig del 2010.