El grup manresà Tecnoquark Trust (antiga Matribages), dedicat a la fabricació de matrius d'automoció i aeronàutica, prepara la seva entrada al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) amb la intenció de captar 10 milions d'euros en dos anys per internacionalitzar la seva activitat productiva, invertir en maquinària i crear una filial a la Xina. El valor nominal de l'acció de Tecnoquark és d'un euro i el preu de referència quan surti a borsa serà d'1,96 euros.

Tal com va explicar Regió7 el mes de gener passat, el projecte consistia en aquell moment a compartir la sortida a borsa amb l'empresa d'enginyeria Promaut, amb seu a Sant Boi de Llobregat. Amb tot, "les condicions que posava Promaut per fer l'operació no van acabar de satisfer els inversors", explicava ahir a aquest diari Manel Mauri, un dels socis fundadors de Tecnoquark. Així, Tecnoquark va decidir "refer el camí amb el business plan original", puntualitzava Mauri.

Tecnoquark ha realitzat dues ampliacions de capital prèvies a la seva incorporació al MAB de 4,5 milions d'euros, mitjançant les quals els socis fundadors, Manel Mauri i Carles Soler, s'han quedat amb el 57 % del capital, i el 43 % restant està en mans de nous socis, entre els quals hi ha una family office, una sicav i diverses persones físiques, segons que van explicar ahir Mauri i Soler.