Seat va haver de paralitzar ahir al matí part de la seva activitat a la planta de Martorell per falta de subministrament de seients, com a conseqüència de la vaga de treballadors en el seu proveïdor Johnson Controls Eurosit, amb seu a Abrera, i també va desconvocar el torn de treball d'ahir a la tarda.

Fonts de l'automobilística van explicar a Efe que si es mantenia la inactivitat en l'empresa proveïdora es crearia un "coll d'ampolla" en la producció de Seat, que fabrica uns 2.100 vehicles cada dia.

Els treballadors de la planta de Johnson Controls Eurosit van començar ahir una vaga que es prolongarà fins al 21 de juliol després de perdre l'adjudicació de la fabricació dels seients del SEAT Ibiza i davant el temor que la pèrdua d'un altre concurs el setembre es tradueixi en acomiadaments.

Des de Seat avisen que el compliment de tots els dies d'atur implicaria un llast de més de 10.000 vehicles ja encarregats a la planta de Martorell.

"La vaga de Johnson Controls Eurosit no només afecta els 14.000 empleats de SEAT, sinó que també està obligant a aturar la producció a la resta de proveïdors", van subratllar.