Saps que pots cobrar una ajuda extra per menors a càrrec?

El complement s'aplica en els següents casos

Si tens menors a càrrec, et pots beneficiar del complement de la Seguretat Social

Si tens menors a càrrec, et pots beneficiar del complement de la Seguretat Social / Drazen Zigic

Pedro Sanjuán

Mantenir en bones condicions els menors sol ser molt difícil. Les despeses que generen solen ser bastant altes. Els sous que es cobren solen ser bastant baixos. I la situació personal també influeix bastant. Tenim un fill, dos, tres? I quants adults mantenen la unitat familiar? Dos, tres? Treballen? Aquesta és una realitat cada vegada més freqüent; per això mateix, la Seguretat Social ofereix un complement extra mensual per ajudar als menors. Aquest complement és un afegit a l'ingrés mínim vital. T'expliquem com funciona.

Per accedir a aquest ajut cal complir els requisits que donen dret a percebre l'Ingrés Mínim Vital i tenir ingressos inferiors al 300% de la renda garantida i no sobrepassar el màxim sobre ingressos computables i patrimoni net. La seva quantia varia segons el nombre de fills que es tingui i de la seva edat.

Fins a 115 euros

Per cada menor de tres anys es rebran 115 euros al mes, mentre que per cada nen d'entre tres i sis anys correspondrien 80,50 euros al mes i 57,50 euros mensuals per a menors entre sis i 18 anys.

Si cobres l'IMV, cobraràs un ajut per fills menors a càrrec

Si cobres l'IMV, cobraràs un ajut per fills menors a càrrec / freepik

En principi, no caldria sol·licitar el complement per a la infància, atès que la Seguretat Social ho aplica per defecte als beneficiaris de l'IMV. Tot i això, si no es té reconegut o la situació familiar ha canviat recentment, el seu cobrament es pot gestionar a través del web de la Seguretat Social.