La xifra de persones inscrites a les oficines d'ocupació de la Catalunya Central s'ha reduït el 13% en l'últim any i el mes de juliol es va situar a 34.803 persones. És el primer cop des del febrer del 2009 que a la Catalunya Central hi ha menys de 35.000 persones sense feina, segons dades de la conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. En termes mensuals, la reducció de l'atur a les comarques interiors ha estat de l'1,42%, un percentatge inferior al del conjunt català, on la retallada ha estat de l'1,8% en l'últim mes.

Al conjunt de les comarques centrals, a diferència del que va passar l'any passat el mateix mes de juliol, aquest cop, l'atur s'ha reduït en comparació del mes de juny. L'any passat s'havia incrementat per 12 persones.

En les dades per comarques, al Bages, ara hi ha 12.766 inscrits a l'oficina de treball de la Generalitat, una xifra que suposa l'1,36% menys que el mes anterior, i una reducció del 13,7% en els últims 12 mesos. La reducció anual a la comarca és per sobre de la mitjana de Catalunya, on el descens ha estat de l'11,7% en l'últim any. Al Berguedà, el descens interanual també se situa molt per sobre de la mitjana catalana, amb una reducció del 15,91%, de manera que ara hi ha 2.479 persones sense feina, enfront de les 2.948 que hi havia ara fa un any. Al Solsonès, el juliol es va tancar amb 721 aturats, que són una vintena menys que el mes anterior i gairebé cent persones menys que ara fa un any, quan hi havia 816 inscrits a l'oficina de treball.