El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va instar ahir la direcció de Valeo a reprendre les negociacions sobre el futur de la planta de Martorelles i els seus 257 treballadors, i va proposar una estratègia industrial.

Gallego ho va dir en la seva visita ahir al campament que els empleats tenen a l'entrada de la fàbrica des del 29 al 30 de juliol, quan van començar una vaga indefinida en contra de la decisió de l'empresa de traslladar la planta i la plantilla a Saragossa. "És un conflicte important i l'empresa ha de posar sobre la taula quins són els seus objectius i alternatives, obrint una negociació diferent de la del mes de juliol i tenint en compte l'estratègia industrial i el futur de la plantilla", va explicar.

Gallego va demanar a la Generalitat que es posi "al costat dels treballadors que volen treballar i viure a Catalunya" i va avisar que podrien denunciar l'empresa per "vulnerar" el dret de vaga ja que "continua distribuint productes".

De la seva banda, el president del comitè d'empresa de la planta de Valeo a Martorelles, Manuel Zamora, va exigir a l'empresa que plantegi una "sortida clara" perquè la decisió de juliol és "il·legal" tenint en compte el pla industrial.

"La vaga continua i no pararem mentre no hi hagi una rectificació perquè estem mentalitzats per aguantar molt temps, i la setmana que ve iniciarem la nostra campanya electoral exigint als partits que pressionin la multinacional", va explicar Zamora.

Els treballadors, que qualifiquen la situació de "tancament encobert", iniciaran mobilitzacions, entre elles l'assistència a la manifestació de l'11 de setembre a la Meridiana de Barcelona o la visita a les plantes de Nissan i Seat.

D'altra banda, els treballadors decidiran entre avui i dilluns, a través de l'opinió dels juristes, si assisteixen a la reunió convocada dimarts que ve per a la mediació de la Generalitat.