El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va avançar ahir que l'entitat monetària està disposada a introduir més estímuls monetaris i modificar el programa de compra de deute després de baixar notablement les previsions de creixement i inflació. Prèviament, el consell de govern del BCE, reunit a Frankfurt, va decidir deixar inalterat el seu tipus d'interès rector en el mínim històric del 0,05%.

Draghi va explicar en conferència de premsa que hi ha nous riscos a la baixa per a les perspectives de creixement i inflació per l'alentiment de les economies emergents, com la Xina, i la caiguda del preu del petroli. "La informació disponible indica una recuperació econòmica continuada però una mica més feble i un increment de les taxes d'inflació més lent que en les expectatives anteriors", va dir el president del BCE. La caiguda del preu del petroli és el risc més gran per a la inflació, però Dragui va considerar que, de moment, "es tracta d'efectes transitoris".

El president del BCE va destacar que es produeixen fortes fluctuacions en els mercats financers i de matèries primeres i va posar èmfasi en la voluntat i capacitat del consell de govern d'actuar. Draghi va dir que "el programa de compra de deute proporciona suficient flexibilitat en termes d'ajustar la seva mida, composició i durada". L'euro va caure amb força i es va canviar a 1,11 dòlars després de les declaracions de Draghi, enfront dels 1,1233 dòlars en les últimes hores de la negociació europea del mercat de divises de la jornada anterior.