Apple va mostrar ahir els seus nous models de telèfons iPhone, l'iPhone 6S i l'iPhone 6S Plus, que incorporen tecnologia 3D Touch o de pressió tàctil, la possibilitat de gravar en resolució 4K i fer fotos que es converteixen en breus vídeos.

Els iPhone 6S i iPhone 6S Plus sortiran a la venda als EUA i Puerto Rico, juntament amb altres països europeus i asiàtics, el 25 de setembre, on es podran encarregar des de dissabte que ve, mentre que l'empresa farà el llançament global en 130 països de cara a final d'any.

"Són els telèfons intel·ligents més avançats del món", va afirmar Tim Cook en la presentació que va tenir lloc a l'Auditori Bill Graham de San Francisco. L'iPhone 6S i l'iPhone 6S Plus estaran disponibles des de 199 dòlars (177 euros, 16 GB) i 299 dòlars (267 euros, 16 GB), respectivament, amb dos anys de contracte i tindran des de l'inici el sistema operatiu iOS 9, que arribarà en forma d'actualització als terminals existents el 16 de setembre.

Els nous telèfons respondran a la pressió que s'exerceix sobre la pantalla, cosa que crearà una sèrie de finestres d'accés directe a continguts sense haver d'obrir una aplicació de forma tradicional. Així, quan es mantingui el dit sobre un correu electrònic, el telèfon obrirà el missatge automàticament per a una lectura ràpida.

Aquest mateix sistema fa que, quan es manté la pressió sobre un enllaç, s'obri una finestra del navegador Safari que mostra aquest contingut i, si es fa el mateix sobre una hora en un missatge, s'activa el calendari.