Les empreses catalanes van exportar al juliol per valor de 6.086,30 milions d'euros, cosa que suposa el 7,4% més que el mateix mes de l'any passat, segons el ministeri d'Economia i Competitivitat. Per primera vegada a la sèrie històrica que comença l'any 2000, la facturació a l'estranger supera la barrera dels 6.000 milions i, d'aquesta manera, aquest juliol es converteix en el millor mes de la història en vendes a l'estranger. Des de començament d'any, tots els mesos han registrat el millor comportament en volum d'exportació, i si es manté la tendència, el 2015 serà un nou any rècord.

Al conjunt de l'estat espanyol, les vendes han arribat fins als 148.000 milions d'euros durant el juliol, i també és la millor dada d'exportació en un mes.

Els primers set mesos d'aquest any, les empreses catalanes han exportat per valor de prop de 38.000 milions d'euros (37.986,2 milions), cosa que suposa que en aquests primers set mesos de l'any s'han superat les xifres d'exportació que es van registrar per exemple durant tot l'any 2003 (37.276,56 milions), cosa que confirma l'esforç d'internacionalització de les empreses catalanes durant els prop de set anys de crisi i dues recessions.

Per sectors, els primers tres sectors exportadors de Catalunya tots ells van superar al juliol els 1.000 milions d'euros de vendes a l'exterior, i és l'única comunitat autònoma que registra vendes per sobre de 1.000 milions per sectors.

A la comunitat autònoma de Madrid, que és el segon territori per volum d'exportacions, els tres primers sectors exportadors van ser al juliol els béns d'equipament, els productes químics i les manufactures de consum, tots ells amb valors per sota de 1.000 milions (915, 697 i 244 milions respectivament).