Obert el procés per crear un comitè de lluita contra el cargol poma

El projecte, impulsat pel DARP, té un pressupost previst de 5 milions per al període 2014-2020

27.09.2015 | 07:41
Exemplars de cargols poma localitzats al camp d´arròs de Roquetes

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat la selecció d'un grup ad hoc que ha de dur a terme l'execució del projecte mediambiental per a la lluita contra el cargol poma al delta de l'Ebre. L'operació s'inclou en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya per al període 2014-2020 sobre conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores. Té un pressupost previst de 5 milions d'euros per a tot el període. Aquest comitè temporal el formaran comunitats de regants, agrupacions de productors, organitzacions i centres de recerca del delta de l'Ebre. També en pot formar part l'administració local i tindrà representants del DARP.
Des de l'any 2009, quan es va detectar per primera vegada la presència del cargol poma al delta de l'Ebre, s'ha treballat per trobar mètodes i pràctiques per frenar la seva evolució i eradicar-lo.
Fins ara no s'ha pogut garantir una eficàcia completa de cap de les tècniques provades. Una de les conclusions extretes des del DARP, de l'experiència d'aquests anys d'implementació d'un pla de lluita, és la importància de la col·laboració per al control de la plaga ja que es considera "demostrat que per aconseguir una major eficàcia és necessari definir un projecte conjunt consensuat amb els principals actors del territori".
D'acord amb el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR), l'execució del projecte de lluita contra el cargol poma es durà a terme mitjançant un grup ad hoc constituït per comunitats de regants del delta de l'Ebre, agrupacions de productors del delta de l'Ebre, organitzacions ambientalistes l'àmbit d'actuació de les quals sigui el delta de l'Ebre, i centres de recerca ubicats al delta de l'Ebre. També en pot formar part l'administració local. Un cop seleccionat el comitè, el DARP designarà els representants de l'administració de la Generalitat que en formaran part.
Aquest divendres s'ha obert el procés de selecció del grup ad hoc i hi haurà un termini de quinze dies per a la presentació de sol·licituds. El grup seleccionat haurà de formalitzar un conveni amb el DARP per tal d'establir els objectius, actuacions i participació de cadascun dels membres, i haurà de presentar un projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma amb el detall de les actuacions a dur a terme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema