El president del consell d'administració de Seat, Francisco Javier García Sanz, va reafirmar ahir el compromís del Grup Volkswagen amb la firma amb seu a Martorell i la seva "plena confiança" en el full de ruta de la companyia fins a l'any 2025, que busca assolir la "rendibilitat sostenible".

García Sanz i el nou president de Seat, Luca de Meo, van presentar ahir les línies estratègiques del pla de futur de l'automobilística en una reunió celebrada davant 550 directius i directors dels mercats en els quals la marca és present, segons ha informat la companyia.

Aquest full de ruta contempla un pla d'eficiència per estalviar 100 milions d'euros anuals el 2016 i 2017 que té com a principal objectiu protegir les inversions anunciades per la matriu a Seat, que ascendeixen a 3.300 milions d'euros i que han de materialitzar-se en el llançament de quatre models nous en els pròxims dos anys.

En ple escàndol per la manipulació dels motors dièsel, Francisco Javier García Sanz va voler llançar un missatge de tranquil·litat, deixant clara l'aposta del Grup Volkswagen per Seat. "És el moment d'actuar pensant a mitjà i llarg termini, més enllà de les notícies de les últimes setmanes".

La previsió de la companyia és llançar quatre nous models en els pròxims dos anys, el primer d'ells el totcamí urbà (SUV) compacte, que arribarà al mercat en el primer trimestre del 2016 i suposarà l'estrena de la marca en aquest segment.