La pastisseria El Cigne, un dels negocis històrics del sector a la capital del Bages, obrirà el proper dia 17 un nou establiment al número 10 del carrer de Barcelona, amb el qual el negoci familiar amplia la seva superfície de venda i també la seva capacitat de producció artesanal. L'obertura de la nova botiga comportarà el tancament de la que la pastisseria té al número 2 del mateix carrer de Barcelona, però es mantindrà oberta la del carrer d'Urgell.

El nou establiment ocuparà un local de propietat de 120 metres quadrats, al xamfrà entre els carrers Barcelona i Mestres Cabanes, en què s'ubicarà, a banda de la botiga pròpiament dita, un segon obrador de la pastisseria, que se sumarà a l'actual del carrer d'Urgell. Aquest nou obrador, equipat amb maquinària d'última generació per elaborar amb fórmules artesanals, permetrà incrementar el catàleg de productes del negoci i alhora treballar més específicament ("i durant tot l'any") productes de xocolateria, segons expliquen Artur i Maria Blaya, pare i filla d'una família vinculada gai-rebé en exclusiva al sector pastisser, i que ja suma la tercera generació de dedicació al negoci.

El nou obrador, explica Maria Blaya, tindrà dos espais de climatització diferenciada per manipular productes que requereixen temperatures diverses. El treball més ampli d'obrador, avança Maria Blaya, es veurà també reflectit a la superfície de venda, amb aparadors i neveres dedicades a la xocolateria i la bomboneria i a la pastisseria freda. També s'incorporarà al catàleg d'El Cigne la gelateria.

"Volem ser pastissers artesans, oferir tant els productes de pastisseria d'abans com les noves creacions", diu Artur Blaya, ja retirat del negoci, tot i que encara hi aporta el coneixement de l'experiència. "El meu pare encara té un paper molt important a l'empresa, perquè ens assessora. Nosaltres som els ponts cap a la tercera generació", diu Maria Blaya, mare de David i Anna Pérez Blaya, ja vinculats al negoci familiar. En total, són 9 les persones que treballen actualment a El Cigne.