El president de la patronal Pimec, Josep González, va assegurar ahir que les empreses espanyoles han patit una "certa italianització" i han estat capaces de seguir endavant al marge dels "sidrals" i la "inestabilitat política" que ha viscut especialment Catalunya.

Durant la presentació d'una enquesta sobre l'evolució de la pime industrial, González va recordar ahir que els empresaris italians s'han mantingut sempre al marge de la política, de la qual refusen parlar, i han apostat per "anar a la seva" i centrar-se a "vendre mé". González té la sensació que una situació similar s'està produint a Espanya, on, malgrat tot el soroll polític, les diferents eleccions convocades els últims anys i els problemes per formar govern a Catalunya, les empreses han aconseguit tancar 2015 en positiu.

"Tenim un panorama semblant a la Itàlia de fa uns anys, on l'economia anava d'una banda i la política de l'altra", va assenyalar el president de Pimec, que va insistir que "malgrat la política, les coses han anat bé". Aquesta capacitat de superació de l'empresariat, va explicar, es reflecteix en els resultats del primer estudi que duu a terme Pimec per conèixer l'evolució de les pimes industrials el 2015 i les seves perspectives per a 2016, un document que s'ha realitzat a través d'una enquesta de Gesop a 400 empreses catalanes de fins a 250 treballadors. Els resultats evidencien l'any d'inflexió que ha suposat 2015 des del punt de vista econòmic, amb una clara recuperació del sector empresarial, que es tradueix en un increment de la producció, la inversió i la creació de llocs de treball, i unes perspectives positives amb vista al present exercici.