La regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet augmenta aquest any 2016 el 50% els recursos per fomentar la creació de nous llocs de treball al municipi. L'Ajuntament obre una primera línia per fomentar que empreses de Sant Vicenç de Castellet contractin persones en situació d'atur i una segona línia fa referència a les subvencions per a les noves activitats que generin nous professionals autònoms, segons han informat fonts municipals.

Una de les novetats de les bonificacions per a les empreses fa referència a les ajudes en els contractes indefinits signats amb persones en situació d'atur majors de 45 anys. En aquest cas, les bonificacions poden arribar a ser de fins a 3.000 euros. Seran de 1.000 euros per als contractes d'entre tres i sis mesos, i de 1.500 euros per als de sis o més mesos. La resta de contractes seran bonificats amb subvencions d'entre 700 i 1.000 euros. Les ajudes per a les persones a l'atur que decideixin fer-se autònoms es mantenen en 500 euros per a cada nova activitat.

Durant els darrers tres anys l'Ajuntament de Sant Vicenç ha facilitat la contractació de 25 persones en situació d'atur al municipi. En paral·lel, s'han incentivat cinc noves activitats per part de persones que han iniciat una nova activitat com a professionals autònoms. Pel que fa a les xifres de desocupats registrades al municipi, la taxa d'atur se situa al 19,93% el desembre del 2015 i accentua la millora econòmica respecte del desembre del 2014 amb una caiguda del 12,51%, en què la taxa de desocupació s'enfilava al 22,81%.