La Unió Europea endurirà la llei per controlar la inspecció contra les plagues

07.02.2016 | 00:00

La Unió Europea endurirà la llei per controlar l'entrada de plagues "després de cinc anys de pressions incessants" per part de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), segons va assegurar l'organització agrària en un comunicat. Segons AVA-ASAJA, el representant de la Comissió Europea Yannis Karamitsios va fer aquest anunci en resposta a la intervenció del president de l'Associació Valenciana d'Agricultors, Cristóbal Aguado, davant la comissió de Peticions del Parlament Europeu (PE).
Segons Karamitios, la Comissió Europea endurirà, en breu i a través d'un canvi legislatiu, les ac- tuals condicions d'entrada en el territori comunitari de productes agraris procedents de tercers països amb l'objecte de combatre de manera molt més eficaç que fins a la data el risc cert d'introducció de noves plagues en l'agricultura europea. Segons el parer de l'organització agrària, "la decisió de l'Executiu comunitari de moure fitxa en un assumpte de tanta transcendència es produeix després de cinc anys de pressions incessants per part d'AVA-ASAJA davant les més altes instàncies de les institucions de Brussel·les".
"La modificació hauria de servir per atenuar al màxim el problema gravíssim que comporta l'evident manca de rigor que impera en la vigilància fitosanitària de les importacions de tercers països, ja que les dades oficials revelen que cada set mesos entra una nova plaga o malaltia com a conseqüència d'aquesta laxitud".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema