La lluita contra el frau recapta la xifra rècord de 15.664 milions

El 2015 es van fer 107.580 actuacions inspectores, el 8% més que l'any anterior i el 46% més que les que es van efectuar el 2011

29.02.2016 | 07:39

L'Agència Tributària (AEAT) ha tornat a obtenir un rècord en la lluita contra el frau, ja que ha elevat el 27,2% la recaptació per aquest concepte el 2015 fins als 15.664 milions d'euros, fet que suposa un resultat "històric" en paraules del director de l'organisme, Santiago Menéndez. Les àrees en què més s'ha incidit aquest exercici han estat la inspecció a grans contribuents, la lluita contra l'economia submergida i el cobrament efectiu de deutes tributaris.
Menéndez va destacar que aquest esforç dels funcionaris de l'AEAT "es produeix en un context difícil" i que gràcies a la seva "dedicació" s'aporta "pràcticament l'1,5% del PIB als ingressos que financen els serveis públics". De fet, si bé aquests resultats es donen en un context de recuperació econòmica, els exercicis subjectes a comprovació són anys amb bases imposables en disminució.
L'àrea d'inspecció va liquidar deute per import de 7.129 milions d'euros, el 43% més, del qual el 44% es correspon amb actuacions de la Delegació Central de Grans Contribuents. El 2015 es van dur a terme 107.580 actuacions inspectores, el 8% més que l'any anterior i el 46% més que el 2011. A més, entre les 21.810 visites presencials fetes, destaca l'increment del 28,7% en les efectuades en el marc del pla contra l'economia submergida i les destinades a fer aflorar lloguers opacs. En concret, s'han fet 5.469 visites destinades a detectar lloguers no declarats. Així mateix, han augmentat el 28% les investigacions de moviments financers per detectar insolvències fictícies i s'han adoptat 3.785 mesures cautelars per evitar buidatges patrimonials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Gortázar espera que la formació de Govern afermi la recuperació

Gortázar assegura que anar a unes terceres eleccions «hagués estat el símptoma d'un problema»

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

CaixaBank guanya 970 milions, un 2,6% menys, per l´impacte de Barclays

La ràtio de morositat de CaixaBank segueix se situa actualment en el 7,1 %

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

Francisco González: «El paper de l´oficina serà rellevant durant molt de temps»

El president del BBVA visita les direccions territorials del banc a Catalunya

Jaume Guardiola: ´No hi ha hagut cap negociació amb Banc Popular´

El directiu considera «lògic» pensar que hi haurà un altre procés de concentració a Europa

Enllaços recomanats: Premis cinema