El benefici net d'Endesa el 2015 va ser de 1.086 milions d'euros, 2.251 milions menys que el 2014. Això és degut al fet, segons la companyia, que els resultats del 2014 incloïen la plusvàlua neta de la venda del negoci de Llatinoamèrica, el mes d'octubre del 2014, per un import de 1.764 milions d'euros, així com 623 milions d'euros generats per aquest negoci fins a la data en què es va materialitzar l'operació.

La companyia apunta que si la comparació entre els dos períodes es realitza en termes homogenis, és a dir, tenint en compte únicament les activitats continuades, que recullen exclusivament el resultat després d'impostos del negoci a Espanya i Portugal, l'increment del resultat net hauria estat del 15,6%. José Bogas, conseller delegat d'Endesa considera que "el 2015 s'ha tornat a aconseguir un repte molt important en un entorn d'incertesa. Endesa presenta uns resultats predictibles i estables en el temps, no només complint els compromisos financers anunciats al mercat, sinó fins i tot superant-los. Els resultats permeten confirmar l'atractiva política de dividends anunciada per la companyia".

Durant l'exercici 2015 la demanda elèctrica peninsular ha augmentat l'1,8% respecte de l'any anterior (+ 1,6%, corregit l'efecte de laboralitat i temperatura), i se suma així al comportament positiu dels indicadors que apunten a una recuperació de l'economia espanyola. Aquest increment, apunta Endesa, va donar lloc a més producció pròpia, especialment de la generada per les centrals tèrmiques.