El Mobile World Congress (MWC), que ahir va tancar portes, ha excedit la xifra rècord de 100.000 assistents en la seva onzena edició a Barcelona, que ha estat "la millor i més gran de la història", segons l'entitat organitzadora GSMA, malgrat els problemes de mobilitat causats per la vaga del metro.

L'MWC, que va arrencar dilluns passat al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat, ha aconseguit així augmentar més del 6 % la xifra de visitants respecte al 2015 i superar les previsions inicials per a aquest any, en què el GSMA esperava arribar als 95.000 assistents. La fira ha reunit, també, unes 2.200 empreses d'arreu del món i 3.600 mitjans de comunicació i analistes.

"El Mobile ha batut un rècord significatiu en aquesta edició del 2016, ha superat els 100.000 visitants per primera vegada", va destacar ahir en un comunicat el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que va assegurar que els assistents han pogut gaudir d'un esdeveniment "del més estimulant, amb conferenciants de primer nivell i amb presentacions de productes que marcaran les tendències en la indústria".

Barcelona ha rebut més congressistes que mai, precisament en una setmana en la qual han fet vaga tant els treballadors del metro, amb aturades de 24 hores els dies 22 i 24 de febrer, com els de l'autobús, amb aturades parcials el 23 i el 25. John Hoffman no es va referir ahir a la vaga del metro, que és la que més problemes de mobilitat ha causat als assistents, encara que dilluns no va amagar el seu malestar per aquesta situació i, com a protesta, es va absentar de la inauguració oficial de la fira, a la qual van assistir el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre d'Indústria en funcions, José Manuel Soria.