Els carburants d'automoció s'han tornat a encarir aquesta setmana just abans de l'inici dels festius de la Setmana Santa. Amb l'increment d'aquest inici de setmana, la gasolina ja encadena tres setmanes consecutives a l'alça, mentre que el gasoil, cinc.

Segons les dades del butlletí petrolier de la Unió Europea recollides per l'agència Efe, la gasolina costa aquesta setmana una mitjana d'1,116 euros el litre a les estacions de servei espanyoles. Aquest xifra és l'1,09% més que fa una setmana i el 4,3% més que el que costava ara fa un mes.

Per la seva banda, el dièsel costa una mitjana de 0,978 euros el litre, de forma que és el 0,78% més car que fa una setmana, i s'ha encarit el 5,39% si se'n compara el preu actual amb el de fa un mes.

Tot i els repunts registrats al llarg de les últimes setmanes, els carburants d'automoció gaudeixen encara de l'abaratiment derivat de la caiguda del preu del cru.

Així, la gasolina i el gasoil són ara el 2,19% i el 2,78% més barats, respectivament, que a principi d'aquest any, i se situen el 12,06% i el 16,98% per sota de fa dotze mesos.

Així mateix, tant el preu de la gasolina com el del gasoil són molt inferiors al del seu màxim històric. Així, el preu de la benzina i el dièsel són el 26,68% i el 32,32% inferiors, respectivament, que en els màxims històrics que es van registrar el mes de setembre de l'any 2012.