El conseller delegat del BBVA, Carlos Torres, va explicar dilluns que l'entitat es podria plantejar tancar fins a 2.800 oficines arreu de l'Estat de forma gradual en els pròxims anys. El tancament de les sucursals aniria en consonància amb el creixent procés de digitalització de l'entitat i d'aquesta manera només conservarà un miler d'oficines de les 3.800 que té ara.

En una conversa informal en una trobada amb inversors al Money20/20 a Copenhaguen, Torres es va preguntar si "té sentit" tenir obertes 3.800 sucursals, i va matisar que aquesta mesura s'aplicaria, en tot cas, a llarg termini. De moment, fonts de l'entitat han indicat que ara per ara no hi ha cap pla de tancament d'oficines previst.

Precisament, l'1 d'abril passat els sindicats van fer públic que Banco Santander preparava el tancament "imminent" de 450 oficines i la remodelació d'unes 350 sucursals més cada any fins a arribar al miler el 2018 per transformar-les en "oficines del futur", a més d'un pla d'acomiadaments.

El BBVA va iniciar la setmana passada el seu pla de fusió amb Catalunya Banc, l'entitat hereva de Caixa Manresa, després que el banc que presideix Francisco González adquirís l'entitat catalana intervinguda per l'estat.