Les dades de l'atur registrat el mes de març a la Catalunya Central han deixat la davallada interanual més rellevant del nombre de persones sense feina des de l'inici de la crisi. Amb el 13,5% menys d'aturats que el mateix mes de l'any passat, el març es va tancar amb 33.479 persones registrades a les oficines de Treball de la Generalitat, segons dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En termes intermensuals, el nombre d'aturats va caure a totes les comarques del territori central, fet que no s'esdevenia des del juliol de l'any passat. En conjunt, la davallada va ser de l'1,96%. Van destacar les caigudes als territoris de muntanya: Cerdanya (-5,44%), Solsonès (-3,19%) i Alt Urgell (-2,42%), les tres amb registres més positius que el conjunt català, on la davallada d'aturats registrats va ser, en termes relatius, del 2,01%.

La contractació de Setmana Santa ha contribuït a aquesta caiguda generalitzada del nombre de persones sense feina registrades, fet que, tanmateix, els grans sindicats catalans, CCOO i UGT, valoren amb prudència, ja que recorden que els llocs de treball generats són "temporals i precaris" i insisteixen que la desocupació actual dobla la xifra d'inici de la crisi. Amb tot, el nombre d'aturats al territori central aquest març, 33.479, ja és equiparable al del principi del 2009. Respecte al març del 2015, l'atur ha caigut significativament al Solsonès (-15,18%), al Bages (-14,61%), al Berguedà (-14%) i a l'Anoia (-13,26%). A la resta, la davallada és per sota de la mitjana catalana (-12,54%).