L'alumna de 2n del grau mitjà de Pastisseria de l'escola Joviat de Manresa Cristina Valls ha rebut el tercer premi al projecte més viable dins la IV Mostra de Projectes Emprenedors de FP a Catalunya, en el transcurs d'un acte celebrat al CosmoCaixa de Barcelona. Valls va ser premiada per la seva idea anomenada Secan, tutoritzada per Gemma Cirera, professora de l'àrea administrativa.

Secan és una portella assecadora per a animals de companyia que permet l'entrada de l'animal a la casa i, a la vegada, l'eixuga amb un material de microfibra en cas que estigui moll. Aquest projecte ja va ser reconegut pel concurs Idees Joves de l'Ajuntament de Manresa i també en el 1r Congrés Talent+Empresa de la comarca del Bages.

D'altra banda, la Joviat participarà dissabte al 2n Congrés Nacional de FOL i emprenedoria que se celebra a Sant Sebastià.L'escola manresana presentarà el projecte Talent+Empresa, conjuntament amb l'IES Lacetània, com a representants del comitè organitzador d'aquest esdeveniment.

Aquest congrés d'àmbit estatal centrat en l'especialitat de formació i orientació laboral (FOL) tindrà la participació d'uns 250 professors d'aquesta matèria d'arreu d'Espanya, amb la finalitat d'analitzar, debatre i compartir les diferents experiències relacionades amb els canvis i transformacions, tant en l'entorn econòmic i sociolaboral proper als centres educatius, com en els canvis metodològics a les aules.

El principal objectiu de Talent+Empresa és fomentar l'emprenedoria entre els joves de la comarca del Bages amb la participació de l'empresariat. Hi participen empreses i diverses institucions tant d'àmbit empresarial com educatives.