El Centre de Formació Pràctica, la Patronal Metal·lúrgica del Bages i l'Institut QRM de Vic promouran conjuntament un nou programa per millorar la competitivitat de les empreses del territori. La proposta s'anomena Programa d'Excel·lència Operativa i s'ha dissenyat a partir de la identificació de les millors pràctiques de les principals empreses tractores de la comarca, amb la voluntat d'aprofitar el coneixement i els recursos del teixit industrial local. D'aquesta manera, s'ha definit quina seria la manera de treballar de l'empresa industrial ideal i s'han creat 4 àmbits d'actuació: l'estratègia operacional, la velocitat i el servei, la qualitat i les bones pràctiques a la planta productiva.

Segons han explicat els organitzadors, les empreses que participin en aquest programa passaran per dues fases. En la primera, se'ls farà un diagnòstic personalitzat de quina és la seva situació i s'identificaran les seves mancances i punts febles. La segona fase serà de formació i consultoria, i acabarà amb la implantació de les millores proposades a peu de planta. La formació serà en grups d'empreses però hi haurà 4 itineraris diferents a seguir, que coincideixen amb els àmbits d'actuació del programa. Cada empresa podrà seguir un o varis itineraris en funció de les seves necessitats.

El programa ja s'ha presentat a les empreses del territori i es començarà a implantar els propers mesos. Està obert principalment a empreses industrials de qualsevol àmbit, no només del sector del metall.