ERC i CCOO Catalunya Central amplien la col·laboració al Bages

19.05.2016 | 00:00

Representants d'ERC Bages i de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central es van reunir ahir a Manresa per signar el nou protocol de col·laboració entre ambdues entitats. L'acord pretén intensificar les relacions mútues atesa "la bona experiència" del primer protocol signat fa tres anys, segons fonts d'ERC.
L'acord preveu el suport a plataformes o mobilitzacions en defensa dels interessos socials; potenciar el marc català de relacions laborals; la intervenció coordinada en conflictes laborals en empreses privades o administracions públiques; treballar per establir un salari mínim ciutadà d'acord amb les recomanacions europees; implementar iniciatives i programes per impulsar l'activitat productiva, especialment del teixit industrial; o bé el disseny de polítiques d'ocupació, locals i comarcals, per afavorir la generació de llocs de treball.
A la reunió van assistir el secretari general de CCOO al territori, Enrique Rodríguez, i el seu secretari d'Organització, Lluís-Vidal Sixto. Per ERC hi van ser el secretari nacional d'Emprenedoria, Treball i Funció Pública, Josep Ginesta; el president comarcal, Albert Mulero; la secretària de Promoció Econòmica i Treball, Hortènsia Font; i la vocal comarcal, Cristina Cruz.
L'acord, segons les dues organitzacions, "es basa en el mutu reconeixement com a entitats representantives en els respectius àmbits d'acció i amb el convenciment que el treball conjunt i de forma coordinada és molt més positiu i productiu que no fer-ho de manera separada".
El secretari nacional d'Emprenedoria, Treball i Funció Pública, Josep Ginesta, va celebrar l'acord ja que, va dir, "compartim molts punts de vista en relació amb el mercat de treball que volem", i va afegir que "ens ajuda a enriquir-nos i a conèixer millor la realitat territorial en l'àmbit socioeconòmic", per la qual cosa espera "fer-ho extensiu a altres comarques i territoris". D'altra banda, Rodríguez va destacar la importància de "mantenir relacions amb els partits polítics d'esquerres".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Imatge de Decathlon Manresa en els seus inicis.
Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema