El Bages compta amb un total de 370 terrenys i naus disponibles per a la venda o el lloguer als diferents polígons d´activitat econòmica de la comarca, la meitat naus i la meitat terrenys sense edificar. La dada es va donar a conèixer en el transcurs d´una sessió organitzada pel Consell Comarcal del Bages per abordar l´estat de la qüestió dels polígons de la comarca, a la qual van assistir diferents experts.

Segons es va informar durant la jornada, celebrada el passat divendres, l´oferta no ha crescut al llarg dels anys, tot i disminuir el nombre d´empreses ubicades als polígons com a conseqüència de la crisi. La demanda per establir-se al Bages és molt inferior a les comarques de l´àrea metropolitana, malgrat que els preus són més econòmics al Bages. Amb tot, es va apuntar durant la sessió, la comarca compta amb un estoc de naus buides que va sortint al mercat alhora que va creixent la demanda. Aquest increment ja es nota els dos darrers anys a l´àrea metropolitana de Barcelona i s´espera es noti també properament al Bages.

La sessió va fer visible que el Bages té una mancança de naus mitjanes i grans, de més de 2.000 metres quadrats, a punt per comercialitzar-se i, en canvi, ofereix naus petites i de segona mà que tenen un sobrecost a l´hora d´adequar-se per acollir noves activitats.