Aregio espera un "impacte mínim" del bloqueig dels comptes al suport empresarial

El secretari d'Empresa insta la indústria a adaptar-se la situació post-crisi

10.06.2016 | 12:03
Pere Casals, Joan Aregio i Bàrbara Minoves
Pere Casals, Joan Aregio i Bàrbara Minoves

El secretari d´Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, ha descartat aquest divendres, a Manresa, que el bloqueig dels Pressupostos de la Generalitat per al 2016 tingui una gran afectació als programes del seu departament.

En declaracions als mitjans de comunicació després un esmorzar empresarial a la Cambra de Comerç de Manresa, Aregio ha assegurat que el revés als comptes "no afectarà gaire" programes de suport a l´empresa del seu departament, tot i que ha reconegut que s´haurà de produir "una resituació econòmica" que espera, va insistir, "afecti el mínim". En aquest sentit, però, va deixar clar que rebutjar els comptes del Govern "té unes conseqüències" i que qui "els rebutja n´ha de ser conscient", en referència a la CUP.

Pel que fa als programes de suport al teixit empresarial, Aregio va situar-se en un "escenari postcrisi". En aquest sentit va avançar que el pacte nacional per a la indústria que en breu hauria d´arribar al Parlament de Catalunya, ja deixa enrere l'etapa de crisi. En aquesta línia, Aregio va instar les empreses a situar-se en "una línia de creixement i passar a l´atac" i donar per superada l´etapa "de tancaments i replegament" i va remarcar que en els darrers anys, l´economia bagenca s´ha anat recuperant.

Per situar-se en aquest nou escenari, Aregio va insistir en la necessitat que les empreses apostin per la "formació, la innovació i la internacionalització", que són els principals àmbit en els quals es dirigirà el nou pacte per a la indústria que espera dissenyar amb tots els agents implicats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

L´IES Gerbert d´Aurillac es postula per acollir el nou grau de FP dual tèxtil

Manresa no troba lloc en uns instituts «saturats» ni tampoc un espai ja condicionat al Barri Antic

Enllaços recomanats: Premis cinema